THE MAGIC OF STREET MUSIC ARTISTS #thoughts

11:13 Unknown 12 Comments

Dnes jsem se s kamarádkami (ano, magoři z mého sleepover článku) vydala na trip do Prahy. Bydlíme všechny kousek od našeho krásného hlavního města a nic nezakončí prázdniny lépe než pořádný výlet po známých a překrásných místech Prahy. Ráda bych napsala i o tom, ale pochybuji...nemáme moc fotek. 
Právě na našem výletě jsem našla inspiraci pro tento článek. Vše se točí kolem kouzelného pouličního hudebního umění.
 Ed Sheeran

Dala bych ruku do ohně za to, že každý z vás na nějakého pouličního muzikanta narazil. Ale už bych si nebyla tak moc jistá tím, zda se nad daným člověkem pozastavil a poslechl si, co nám říká. Podle mě se v každém našem kroku a slově projevuje něco kouzelného a v hudbě? To je teprve ráj kouzel. Kdybych měla talent, chtěla bych být stejně volná jako jsou oni. Zpívat co chci, jakým stylem chci, kde jen chci, kdy a být jednoduše sama sebou. Ukázat své pocity cizím lidem a zaplnit je stejnou radostí jakou zaplňují tihle ptáčci mě. Dnes se můžu přiznat...zamilovala jsem se. Zamilovala jsem se do pouličních muzikantů a nechám se jimi nekonečně inspirovat jak jen to půjde.
Dnes konkrétně mluvím o hudebnících, kteří si říkají The Streetles. Narazili jsme na ně na Václavském náměstí, kde se kolem nich posupně tvořilo objemné publikum s přenádhernou atmosférou. Byla jsem dojatá, jak moc to na mě a na mé okolí působí. Stejně tak má kamarádka. The Streetles jsou Němci s velmi dobrou angličtinou, kteří si nás a kus Prahy získali. Právě teď mají svou Summer tour 2015 (ZDE). Byli opravdu úžasní a navíc...zpívali nám našeho Eda (Sheerana), který též začal touto cestou.





Jediné, co mě ohledně pouličních muzikantů mrzí je to, že někteří z nás tento talent nedokážou ocenit a nedosáhnout tak hluboko, aby tyto lidi vnímali. Tak moc mě to dneska rozbouřilo, kord když se jednalo o mé dvě zbylé kamarádky. Byla jsem opravdu zklamaná.
  
Jaký máte vy názor na pouliční muzikanty? Zamysleli jste se někdy nad půvabem a chaotičností těchto lidí? :))

Instagram: The Streetles
Instagram: krej.eva (mám tam video z dnešního vystoupení)

Buďme chaotičtí, buďme glamour!
-Eva

Dnes jsem se s kamarádkami (ano, magoři z mého sleepover článku) vydala na trip do Prahy. Bydlíme všechny kousek od našeho krásného hlavníh...

12 komentářů:

  1. Co se týče pouličních muzikantů, vždycky mě uchvacovalo, jak dokážou vyjít na ulici a projevit veřejně svůj talent, protože ne každý na to má odvahu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou skvělí! Já jsem těmi dobrými pouličními umělci vždy fascinovaná. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  3. To muselo byť úžasné :3 My keď sme išli cez námestie tak tam zrovna hrala skupina polonahých.... mužov s takými baranicami a tamburínami a viem ako divne to znie, ale hrali fakt krásne a tiež som sa tam pristavila spolu s ďaľšími ľuďmi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to úžasne krásny post :)♥

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se pouliční muzikanti líbí, zpříjemní to den :) Pokud to teda nejsou nějací otravové, co z tebe chcou vytáhnout prachy :) Stala jsem se pravidelnou čtenářkou a budu ráda, pokud se staneš mou :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  6. Musel to být opravdu krásný zážitek ! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Mně to strašně nadchlo v Londýně, hlavně v metru, kde na to mají přímo vyhrazené prostory a v tom podzemí to má atmosféru. Ale když vidím nějakého pravděpodobně bezdomovce, se psem, jak něco píská na flétnu, tak je mi z toho spíš špatně, kvůli tomu psovi a tak celkově.. Ne vždy člověk narazí na někoho, kdo opravdu umí a hudbou chce dělat radost.

    OdpovědětVymazat
  8. já miluju pouliční umění :))
    http://plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Já je miluju a ráda jim hodim nějaký peníz, kolikrát zpívají opravdu krásně, mnohem lépe než půlka skutečných umělců :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Někteří pouliční muzikanti jsou super, ale co nesnáším, když má puštěnou bednu a dělá jak moc hraje na kytaru. :)
    Verranda

    OdpovědětVymazat
  11. Já pouliční muzikanty naprosto podporuju!! Pamatuju si,když jsem byla v Drážďanech,tak tam zpíval na ulici malý kluk,která zpíval fakt krásně!Ti,kteří si dokážou vyjít na ulici a začít zpívat nebo klidně tancovat,jsou pro mě odvážní jedinci!Upřímně já bych asi neměla odvahu si jen tak stoupnout na ulici a začít zpívat!!
    Toto téma i hezky pobrala a článek mě fakt zaujal :)

    www.sabihomolacova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Mám ráda pouliční umělce. Jdou si za svým snem a mají můj velký obdiv! :)

    Natalie

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář! <3