USA #3

13:19 Unknown 10 Comments

Ve 21:40 se konečně dostávám k slibovanému článku, který se opět týká USA, překvapivě.  Tentokrát to nebudou žádné zkušenosti s agenturou či nějaký příběh. Ale pár důvodů, proč se chci za velkou louži vydat na tak dlouho a proč zrovna tam?!
👌 I'm out  xo

Mám spoustu důvodů a rozhodně si právě teď neuvědomím všechny. Postupem času a čtením různých článků na téma exchange student in America, přichází stále nové důvody. Za ty dva roky, co o tom všem sním mi jich hlavou proběhlo nespočetně. Vsadím se, že během tohoto roku, kdy už se konečně něco děje, se jich ještě pár objeví. Což znamená možné pokračování tohoto článku, ale kdo ví?!

1♥ Angličtina
Jak nečekané! WoW! Ale přiznejme si jedno...nejlíp se cizí jazyk naučíte, když s cizím jazykem žijete. Samozřejmě...pokud budete opravdu dřít, dá se to naučit na úroveň C1. Ale i tak si myslím, že řeč anglicky mluvící země pochytíte nejlépe v anglicky mluvící zemi.
/R
2♥ Poznání nové kultury
Teď si možná řeknete, proč nejedu teda do Anglie, tam je taky angličtina...je to blíž a všechno. Ale pro mě je o stále Evropa. A po svých návštěvách v Anglii vím, že se od nás zas tak moc jako Američani neliší. Amerika je naprosto jiný svět....jiné zvyky, chování lidí (berte to s rezervou), školy...atd.
3♥ Osamostatnění se
Je to pro mě obrovská výzva. Vydržet 10 měsíců tisíce kilometrů od rodiny s jediným spojením přes skype. Jediný na koho se můžete na 100% spolehnout jste vy samy. Rozhodně za ten rok o dost vyspějete a velmi se osamostatníte. Nic jiného mi vlastně nezbude.
Wolf
4♥ Sebevědomí
U toho mám otazník i vykřičník. Doufám (silně), že v Americe uloupím kousek té americké veselosti a důvěry v sebe samu. Moc bych si to přála a snažím se  v to věřit. Snad to bude rok plný převratů (jen v dobrém)
.Icha The Fitblr

5♥ Uvědomit si, co chci a jestli jsem šťastná
Tohle je na dlouhé vysvětlování. Ale tady v Čechách mi dělá problém být sama sebou. A to bohužel i před rodiči. Vkládám do Ameriky něco jako "nový začátek".
Pin by seaofgirasoles on Inspire Me | Pinterest
6♥ Přátelství
Hádám, že rok, co budu pryč se opravdu ukáže, kdo je opravdový kamarád a kdo ne. Každému se to stalo a vím, že tohle bude velmi dobrá očista. A samozřejmě...objeví se i zahraniční přátelství u kterého se říká, že vydrží na celý život.
love
7♥ Nové věci
Tak moc toužím po zkoušení nových věcí. Ať už jde o poznání zmíněné kultury nebo ochutnání nezdravého jídla, učení nových školních předmětů nebo účast v nezkušeném sportu za školní tým. Tak moc se do všeho chci pustit! So excited!
Live to Run -- Run to Live | via Tumblr
8♥ Cestování
Doufám, že budu mít aktivní rodinku a o nějaké prázdniny někam vycestujeme. A bude mi celkem jedno, jestli to bude ve státě, kde budu bydlet nebo někam přes USA. Prostě cestovat! Poznávat! Bavit se! (většina rodin cestuje)
Window to the world
9♥ Začít pořádně žít
Pravděpodobně teď valíte bulvy na obrazovku. Copak nežiji? Samozřejmě, že ano...píše to, dýchá to...cpe se to perníkem v pozdních hodinách = žije. Takže pro vysvětlení. Pokaždé, když okusím něco nového (i maličkosti) objeví se mi kus života, který si zamiluji a zdá se mi, že pár minut před objevem jsem vůbec nežila. Tenhle rok bude opravdu převratný.
P.C
Snad jsem alespoň trochu zaujala. Napište mi do komentáře, jaký typ článku ohledně Ameriky by vás ještě zaujal :) Je to moje oblíbené téma. Přiznávám :)

Buďme chaotičtí, buďme glamour! <3
-Eva

Ve 21:40 se konečně dostávám k slibovanému článku, který se opět týká USA, překvapivě.  Tentokrát to nebudou žádné zkušenosti s agenturou či...

10 komentářů:

  1. Super důvody :) Máš pravdu, anglicky se nejlíp naučíš, když do toho prostě hupneš a budeš muset mluvit :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok :) A aj keď je všetko z toho dôležité, myslím že bod 5 a 9 sa budú v Amerike, kde ťa nikto neovplyvňuje, robiť omnoho ľahšie ako kdekoľvek inde :)
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, zaujal mě. Každopádně s angličtinou je to buď a nebo, nejlépe se naučíš když budeš mluvit v té zemi jazykem, který budeš chtít umět:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já angličtinu uplně miluju, strašně mě baví :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní článek! Rozhodně bych toto taky někdy chtěla podstoupit :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek i důvody! :) Snad Amerika splní tvoje očekávání :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Abych se přiznala trochu mě zarazily body být šťastná a konečně začít žít. Je mi to líto, když vidím, že lidi kolem mě nejsou šťastní a chápu, že to častokrát nejde jen ak zlehka změnit a nebo jsou v takovém prostředí, že i když se snaží, tak je furt nějaká negativita tahá dolů... Je to škoda no :) zase na druhou stranu, co kdyby se něco stalo (já vím je to jen kdyby) a už by jsi se tam nedostala a zbývalo by ti pár dní/týdnů/měsíců.. Kvůli některým věcem přece stojí za to žít :)))) Já nechci být nějaký moralista nebo psycholog, ale vždy mě to tak trápí, když lidi nejsou happy :( Snad se to brzy zlepší! :))

    A co nákupy? Všichni milují Ameriku kvůli levným věcem :D

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek, já jsem o vycetování také přemýšelela, nakonec jsem si zvolila jazykovku, pořád doufám, že jsem neudělala životní chybu..

    chicbyjane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář! <3