USA #1

8:14 Unknown 18 Comments

Konečně tu máme první školní víkend (taky jste z toho tak nadšený, protože škola je hotové peklo?!) Čekala jsem válení celý den, ale hned jak jsem vstala zapnula jsem počítač a začala angličtinovat po internetu (dělat věci do školy). Po obědě uklízela až se ze mě kouřilo a teď konečně našla čas na blog (pak půjdu pokračovat se školou..super!)Ale teď k tématu...
 Bucketlist for Teens


Když v srpnu navštívil mámin strýc ze Švédska zmínil se o tom, že mamky sestřenky byly též exchange studentky v Americe a jedna tam dokonce zůstala na vysokou (nakonec tam zůstala asi 10 let). Proč to píšu? Ukázala se možnost vynechat předraženou agenturu a získat vyzkoušenou rodinku v Ohiu. Čekali jsme nekonečně dlouho  pár dní na odpověd, která byla bohužel záporná, jelikož už jsou moc starý a necítí se na další rok s teenagerkou. 
Exchange student
Nezbývalo nám nic jiného než začít řešit agenturu. 31.8. jsem si sjednala informativní schůzku u agentury Study line.  Agentura nabízí spousty možností, co se zahraničních pobytů týče...a ohledně středních škol můžete vycestovat do : USA, ANGLIE, IRSKA, AUSTRÁLIE, NĚMECKA A KANADY.
S pánem, kterému jsem se psala jsme se setkali v Pražské pobočce Study line. Hned jak jsme s mamkou přišly na smluvenou hodinu se nás pán ujal. Byl velmi milý a celkově to byla velmi příjemná schůzka. Jelikož šlo teprve o informativní představil nám program do kterého se chci zařadit a nechal prostor na naše otázky. Když jsme se zeptaly na další krok po této schůzce dal nám desky se svazkem papíru. V deskách jsme našli kompletní popis postupu vyřizování mého programu (public high school usa). 
Pak jsme jely domů a vše mohly v klidu prostudovat a vše si rozmyslet. Nakonec jsme se pro tuto agenturu rozhodli a já včera poslala e-mail s žádostí o další schůzku, kde podstoupím asi 10-ti minutové interview a test, který mi zpřístupní celý program a dostanu přihlášku a smlouvu. 
Na test se chystám nastávající pátek 11.9., tak mi prosím držte palce, jelikož jsem opravdu nervozní!
ad | via Tumblr Exchange Year  Untitled
Pokud byste měli zájem či nějaké dotazy, ohledně tohoto programu neváhejte mi napsat na e-mail : chaoticandglmaour@gmail.com, jsem ochotná spojit se i přes facebook...ten vám však pošlu v e-mailu :)

Jinak co se týče dalších článků: čekejte nějaký studijní a článek o Kongu (více se dozvíte v článku)

Dále k blogu: Hádám, že ne všichni chtějí číst o mém USA šílenství, takže jsem přemýšlela o samostatném blogu...kam budu psát i z USA. Co si to tom myslíte? Nějaké nápady na název...uvítám každý návrh!!

Buďme chaotičtí, buďme glamour!
-Eva

Konečně tu máme první školní víkend (taky jste z toho tak nadšený, protože škola je hotové peklo?!) Čekala jsem válení celý den, ale hned j...

18 komentářů:

  1. Páni, tak to ti přeji hodně štěstí! Určitě testy zvládneš a než se naděješ, už budeš v USA! Jsem z toho úplně nadšená, ačkoliv se mě to absolutně netýká. Strašně se těším na články! :) Jinak bych spíš udělala třeba samostatnou rubriku tady na blogu, než zakládala úplně nový, ale je to jen na tobě :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je ksvělý, moc ti přeju, aby ti to vyšlo :))
    A nový blog bych nezakládala, klidně to piš sem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle bude určitě skvělá zkušenost, zní to fakt skvěle! :) Asi o tom taky popřemýšlím :)
    Každopádně nový "USA blog" je dobrý nápad :) Pojmenovala bych ho třeba studyadventure :D Nebo tak něco :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  4. Snad ti to všecko vyjde!!! Držim pěsti!
    A černá je nejlepší, taky to vidim tak, že odejdu s něčim černym spíš, než s hořčicovým :'D A z čeho usuzuješ, že jsem vychrtlina? :D Mě se právě zdá, že na fotkách to nikdy není moc poznat :D

    OdpovědětVymazat
  5. No ja by som to brala aj na tomto blogu, ale urrčite bude fajn, keď na to spravíš aj druhý :) A ako prvé ma napadlo american dreamer, alebo american bitch, alebo nieco take, ale to je určite obsadené :D a držím palce na piatok! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja by som nechala clanky aj na tomto blogu :)


    Pozyvam na GA o serum na rast mihalnice :) http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi ti prajem aby ti to vyšlo ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych ráda někam takhle vycestovala, ale docela se toho bojím. Moc ti přeju aby ses tam dostala, bude to skvělá zkušenost!

    Young, wild and free
    IVy

    OdpovědětVymazat
  9. Držím ti palce a obdivuji tvoji statečnost :) studovat není žádná sranda, natož v cizím jazyce :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tyjo, tak to moc držím palce, ať vše vyjde :) Já bych někam na rok klidně také vyjela, je to zkušenost k nezaplacení ;) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  11. Budu na tebe myslet a držet palce. Ale určitě to zvládneš! :) Mě by nevadilo, kdyby jsi příspěvky z USA sdílela přímo tady na tomto blogu. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  12. Testy zvládneš jako nic :) Budu ti držet palce hned za zdí :D Bude z tebe super Amík moc ti to přeji :* E..

    OdpovědětVymazat
  13. Wau, tak to ti závidím:O Také bych ráda jela, ale určitě je to hodně drahé
    verranda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Páni to je super!! držím palce a teším sa na ďalšie čláánky ... ♥

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář! <3