Sicily 1/2 2015

14:03 Unknown 9 Comments


Tak po 14-ti dnech opět přicházím s článkem. Jak už jsem se zmínila, byla jsem s rodinou týden na italském ostrově - Sicílii. Celý týden jsme byli ubytovaní v resortu Baia Tindari. Neskutečně milé prostření, vhodné pro rodiny s dětmi. Celý den máte animační program, kde se o vás postará velmi příjemná a veselá parta italských a francouzkých animátorů...pro malé děti něco úžasného a i my starší jsme si přišli na své. Jedinou nevýhodou pro cizince může být jazyková bariéra....našla jsem jen jednu animátorku, co se se mnou dokázala poměrně bavit. Jen tak pro zajímavost - nemají zájem umět anglicky a když tak jen ve vyjímkách. Resort i přes to doporučuji...3 krásné bazény, písečná pláž, milý přístup ze všech stran, božská strava a mohla bych pokračovat!

Nechci vám tu popisovat každý den. Jen tu mám dva výlety, které rozdělím též na dva články a pak ještě jednu zajímavou storku, kterou možná také zveřejním. 

Prvním cílem mimo resort byly Liparské ostrovy (též Eolské ostrovy). My navštívili dva velké ostrovy a to hlavní Lipari a Vulcano. Na Lipari jsme jeli hlavně kvůli městečku a jeho památkáme. Nic extra...prostě malé napláclé městečko s tajemnými uličkami a hlučnými Italy. Ale musím přiznat...že všude nad přístavem naleznete nádherné výhledy na moře, okolní krajinu, město...jen na co pomyslíte. Je to tam nádherné :)







Posledním cílem byl ostrov Vulcano, který na mě vážně zapůsobil (až na ten příšernej smrad síry). Jak už název prozrazuje jedná se o jednu z italských sopek. Kousek od přístavu najdete prašnou cestu, která za poměrně prudkého stoupání vede až ke kráteru, který si můžete celý obejít a máte nádherný výhled (opět). Musím říct, že nic náročnějšího jsem si nikdy nevyšplhala...všude prach, který lítá do očí...smrad síry a hlavně neskutečné vedro bez možnosti ústupu. Naopak...jdete slunci vstříc. Nám ještě neskutečnou rychlostí mizely veškeré zásoby vody. Ale přísahám na co budete chtít...stojí to za to!


Jedna z mnoha


Nechci vás tu unudit k smrti. Takže už žádné fotky a ani řeči. Budu vlastně vděčná, jestli jste se vůbec prokousali sem. Druhý travel článek bude o našem výletě do Taorminy...krásnou středozemí v blízkosti čoudící Etny. Snad se vám články budou líbit.

Buďme chaotičtí, buďme glamour!
-Eva



Tak po 14-ti dnech opět přicházím s článkem. Jak už jsem se zmínila, byla jsem s rodinou týden na italském ostrově - Sicílii. Celý týden ...

9 komentářů:

  1. Waaaaw To vyzerá nádherne. Určite sa tam raz chcem pozrieť :)

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek a jedu do US jako aupair ♥ "

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný blog, super článek, závidím ti, Itálii miluju, první fotky mi připomínají trochu můj výlet do Itálie, přitom jsem byla úplně někde jinde :-D. Doufám, že sis to tam užila.

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé tam je krásně :)) Moc pěkné fotky, Evi. Mi se moc líbí to město :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to nádherně ♥ V Itálii jsem ještě nikdy nebyla a určitě bych se tam chtěla kouknout :)

    http://sarasvozilova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. super post, nádherné fotky! musela to byť krásna dovolenka :)
    pozývam na giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Sicília je celá nádherná! Krásne fotky :)
    Simimaus

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, vypadá to tam úžasně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář! <3