Pole dance...

2:48 Unknown 14 Comments

Pole Dance*-*Zdravím, 
dnes bych chtěla zveřejnit první člínek, který se týká mé poměrně nové záliby....Kupodivu je to sport, což je u mě překvapivý krok v životě. Jméno sportu je z angličtiny Pole dance (tanec u/na tyči). Hádám, že teď v některých z vás hrklo. Většina lidí, co pole dance nezná si po přeložení představí polonahou vychrtlou a prsatou holčinu na vyleštěném podiu ve strip baru, jak sbírá bankovky kolem sebe a vulgárně "tančí". Přiznávám, že se pole dance rozvíjel i  tak....v nočních klubech po městě, kde se dělo spousty nemravných věcí.  Ale historicky vznikl v Africe, kde byl tanec u dřevěného kůlu jeden z náboženských rituálů.
Pole dance
Dnes je však pole dance unikátní forma tance, která kombinuje elaganci, sílu, koordinaci, držení těla, flexibilitu a spoustu dalšího. Vše se koná v pole dancových studií (místnost s obrovkým zrcadlem přes stěnu a několika tyčema rozestavěnýma po celé místnosti).

Jako sport (ano, je to sport!) je to silově velmi náročné, stejně tak, co se týče flexibility, s kterou mám největší problém...ale prozatím ji tolik nepotřebuju. Další nepříjemnost, která vás kromě namožených svalů bude celou vaší pole dancovou kariéru doprovázet jsou nekonečné spáleniny a modřiny. Já střídám modrofialovou barvu od první lekce jako divá, nohy mám sakra ošklivý. S modrřinami a spáleninami se jednoduše musíte smířit...i na podivných místech, jako vnitřní strana stehen...Za chvilku si zvyknete, přísahám :) 
Pole dance bucket list Untitled | via Tumblr
Vlastní tyč? Jestli chcete být opravdu dobří a nemáte to do studia kousek, je nutnost pořídit si domů vlastní tyč. Není to levná investice, ale rozhodně se vyplatí :) Já tyč pořídila zde
Za sebe doporučuji Destiny Pole Dance , trénuji na Andělu. Trenérky se kterými jsem se tam střetla jsou moc milé a rozhodně naučí! Pokaždé jsem se tam těšila a odešla řádně mrtvá (což je dobře).
Guys. this doesn't mean I am a stripper. But it does mean I'm stronger than you.
Za sebe tento sport doporučuji. Co se mi na něm líbí nejvíc? Zařadí vás do nové společnosti, najdete si nové přátelé (a je jedno, že to nejsou děvčata ve vašem věku!) a vznikne taková malá pole dance family. Ale co na tom miluju nejvíc?  Ženy všech velikostí a tvarů mohou dělat pole dance. A co se týče mužů? Nejsou vyjímkou! :)
Přemýšleli jste někdy o tomto sportu? Co si o tom myslíte? 
-Eva





Moje inspirace- fancouzká tanečnice Karo Swen

Zdravím,  dnes bych chtěla zveřejnit první člínek, který se týká mé poměrně nové záliby....Kupodivu je to sport, což je u mě překvapivý k...

14 komentářů:

  1. U nás taky, ty dva poslední dny se počasí trochu zhoršilo, takže jsem zase začala, což je skvělé :) Tak to máš můj velký obdiv, že to zvládáš! :) Vím o čem mluvíš, mám to taky tak, začátky nejsou vůbec lehké :)
    Tento typ sportu -jestli se to tak dá říct- dělala bratrova holka a moc si to chválila, jen vždycky nadávala na modřiny potom :D :) Já bych měla celkem strach, že spadnu nebo že se neudržím apod. Nevím jestli bych do toho šla.. možná někdy, ale to bych musela mít hoooodně zpevněné tělo :)
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to tak říct :P Jooo...nejvíc sprostých slov jsem taky pronesla kvůli modřinám :DD Neee to se nestává, začátky jsou u země, hezky stabilně ;) Nemusíš :) Jak jsem psala...je to pro všechny a nemusíš mít svaly nebo být hubená (ani jedno nemám)...to se časem vypracuje, je to pro každého :)

      Vymazat
  2. Páni, tohle fakt obdivuji, musíš na to mít hrozné svaly a je to fakt dřina. :O
    http://plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý video! Jednu dobu mě to taky děsně chytlo, ale v blízkosti to nikde neni a proporčně na to taky nejsem stavěná :D Na FB sleduju tuhle slečnu, taky moc šikovná :) https://www.facebook.com/luciesimkovapoledance?fref=ts

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky jsem obdivovala ty, které pole dance umějí. Já bych se asi nikdy nedokázala tak zpevnit abych něco takovýho zvládla.. A Karo je opravdu boží ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za tvůj komentář, ani nevíš jak jsem ráda, že se ti líbí můj blog a vůbec. U tvého komentáře jsem se málem rozplakala! Měla jsem naprosto slzy v očích :)
    Rozhodně ti ráda pomůžu, nafotím ti návod a pošlu do e-mailu.
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Keby bolo niečo podobné v našom malom mestečku, určite by som tam už bola. Už veľa krát som o tom rozmýšlala, že by som jazdila aj ďalej, ale nakoniec som zistila, že by som na to nemala ani čas. :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    ....

    OdpovědětVymazat
  7. Pole Dance jsem vždy chtěla moc zkusit! Bohužel tam kde bydlím probíhají lekce jen ve dnech, kdy jsem ve škole a tak to pořád odkládám a odkládám. Snad pak už nebude moc pozdě. A na tu vlastní tyč nemám odvahu, bojím se, že se doma přizabiju. :D Hezký článek a blog, přeji úspěch. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  8. Když jsem o pole dancu slyšela poprvé, říkala jsem si, co je to za kravinu :D Potom jsme si pozvali na náš maturitní ples vystoupení právě z pole dance a bylo to fakt super! Vůbec sem nechápala, co na tý tyči dělaj! Líbilo se mi jak byli vypracovaní a taky, že se toho nebál ani chlap:D
    Fakt tě obdivuju! Musí to vážně bolet, po tom, co jsem viděla:D
    A děkuji, přeju hodně štěstí i tobě:)
    ladycaterpillar.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Evi, děkuji za návštěvu mého blogu, výsledky recenze aplikací na pitný režim už jsou hotové, tak nakoukni. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  10. Musím povedať, že Pole Dance ma vždy lákal :) Avšak zatiaľ som to nevyskúšala..príde mi veľmi ťažký :D Mám veľmi rada tanec a pohyb a možno sa raz pustím aj do tohto druhu športu. Tie ženy, ktoré sú v tom fakt dobré obdivujem :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Pole dance není nic jednoduchého, a proto obdivuji každého, kdo jde do toho naplno a maká. Je to pořádná makačka, ale stojí to určitě za to.
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně náročné, to ano. Ale nic lepšího jsem nikdy nedělala :)

      Vymazat

Děkuji ti za komentář! <3