ZMĚNILA JSEM SE? #thoughts

3:15 Unknown 13 Comments

Včera jsem si opět prodělala weak moment v podobě celodenní deprese. Ano, ano mám tyhle dny docela často...ale od deváté třídy (teď jdu do druháku) se to poměrně dost změnilo. Devítku jsem vlastně prodělala v depresích, když se ohlédnu zpátky ...radši se nebudu ohlížet! Může se člověk změnit? Ano? Ne? Já....já jsem se snad změnila? Beru to tak i já nebo si to jen umínilo okolí? -> otázky, které mi běhaly hlavou celý den. Plus nějaké drobnosti na které si už nevzpomínám - nechci vzpomenout.



 Dřív (není to tak dlouho) jsem patřila mezi ty lidi, co nepřijali změnu někoho jiného a sama si nedovedu vysvětlit proč?! Má kamarádka se za celou základnu několikrát "změnila" a pro mě to znamenalo vzdalovat se od ní, protože se mi to vůbec nelíbilo. Největší změnu jsme si prodělali v prváku (ano, obě dvě) a to nás rozdělilo. Pro mě neskutečná úleva a záplava štěstí...už jsem nebyla tím stínem, tou druhou v pořadí.

 Bohužel...moje změna je asi výraznější, protože mi to už několik lidí naznačilo. Konečně jsem pochopila, jak moc jsem mohla ublížit já těmahle žvástama. Takže všechno zlé, je k něčemu dobré...a všechno se vám jednou vrátí! Což je dobře. Nejhorší šok pro mě asi byla má nejlepší kamarádka, která se v jedné naší hádce rozbrečela (je přecitlivělá ;)) a řekla: Mně prostě trvá si na to tvoje nové JÁ zvyknout. Větší ránu jsem v kamarádství asi nedostala. Ale můžeme se my změnit? Pořád to budu JÁ...Podle mě můžeme prodělat menší změnu...a to, že změníte pohled na věc,nějaké názory, způsob vystupování nebo si k sakru ostříháte vlasy a začnete nosit výrazný rtěnky nemění vaše JÁ!
 Abych byla upřímná...já tímhle vším svoje já spíše osvobodila. Uvolnila se, omezila deprese, začala se víc kamarádit, smát, flirtovat, blbnout...dělat spontanní věci. Dřív jsem tohle všechno uzavírala v sobě. Krčila se v temnotách společnosti. Nesnášela ji i sebe. Každý si tenhle krok vytrpí a věřte nebo ne, je to to nejlepší co vás potká a teprve tehdy opravdu poznáte, kdo přítel byl a kdo ne. Smířit se se ztrátami, přijmout nový přístup a být šťastný i přes všechno zlé kolem vás. Pro mě je to něco úžasného, už jen tím...jak těžké a nechutné to dokázalo být. Překonávám se každým dnem, abych se s tím vším smířila. Někdy se to podaří, někdy ne. Ale to k tomu patří. V životě proděláme ještě hodně osobních transformací a proto je vše tak pestré a bohaté.

Je to "jednoduše" život. Tak co? Kteří z vás se pro okolí tak nepřijatelně "změnili"? :)
 Buďme chaotičtí, buďme glamour! Eva




Včera jsem si opět prodělala weak moment v podobě celodenní deprese. Ano, ano mám tyhle dny docela často...ale od deváté třídy (teď jdu do...

13 komentářů:

  1. Pěknej článek, je fakt krutá náhoda, že jsme přemýšlely nad stejnou věcí.. :-D
    Je dobře, že se tak překonáváš a bavíš se :-) jen tak dál. Pořád jsi to ale ty.
    Maybe one day you'll understand

    OdpovědětVymazat
  2. Nemaluješ? Viděla jsem fotka a vypadáš teda dobře, pokud tě tím nějak nezastraším. :D:)

    Taky jsem měla podobné období, asi nejvíce jsem se změnila minulý rok, teď jdu do třeťáku. Každý prázdniny se prostě měním, je to čas, kdy jsou asi nejdrastičtější změny. :D Navíc v tomhle období se člověk mění pořád, názor co jsem měla před pár měsíci je úplně jiný a to, co se mi líbilo prakticky nenávidím a naopak. Jen teda co tak sleduju je to, že hodně lidí kolem to dramatizuje. Navíc je i lepší, že jsi spontánní. Já byla taková, že se všeho bála, moc nerada zkoušela a teď jdu do všeho jako první, je to lepší a rozhodně to pomáhá být šťastnější a oddaluje to dost deprese. Navíc je podle mě každý pořád stejný, jen co se mění jsou rozhodnutí, myšlenky, názory a vzhled, ale to, jaký člověk opravdu je pořád zůstává. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s Kačkou, na to že se nemaluješ, Evi, vypadáš nádherně :3 Kéž bych tak vypadala já!! :) Každý se nějakým způsobem změníme, většinou nás změní minulé vztahy/věci.
    Mimochodem, mám v plánu vydat další článek s dalšími výhodami, tak třeba zjistíš k čemu ještě je dobrá :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Já si jen nejsem jistá, zda jsme se všechny pochopili :P Maluju se, ale nepoužívám make-up a bb cream :)

      Vymazat
  4. Jo tak, já to brala všeobecně:D To se omlouvám:)

    OdpovědětVymazat
  5. To je mi veľmi ľúto. Tiež mám niekedy také weak chvíľky a viem, že ešte chvíľu určite mať budem. Ale beriem to tak, že jediný kto ma môže súdiť a koho názor je dôležitý je môj. Viem si predstaviť, ako si mala kamarátku rada, ale nikto nikomu nerozumie tak ako on sám a to je normálne. Som rada, že teraz sa už cítiť lepšie, aj ja som mala také horšie obdobie, keď mi záležalo na názoroch ostatných, ale to už je preč. Musíš si pamätať, že si krásna a silná, a že máš na oveľa viac, ako ľudí, ktorí nesúhlasia s tým, aká chceš byť :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já znám blízkého člověka, který se opravdu hodně změnil, k lepšímu naštěstí :) kromě té změny hrozně vyrostl, dospěl, zklidnil a strašně "mentálně" vyspěl... a řekla bych to asi tak, komu se to nelíbí ať mu p* - však víš :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já sama jsem se změnila a přesně tohle slyšela od kamarádky, už si nejsme tak blízké jak předtím. Ale já jsem spokojenější, našla si nové přátele a už to nemusím vše dusit v sobě, přesně jak jsi psala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Každý se mění... Já se ale zastávám toho, že lide do našich životů přicházejí a odcházejí... Samozřejmě jsou i takový, kteří s námi jdou celý život, ale těch je málo. Jeden maximálně dva. To je můj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty deprese mi jsou líto. Bohužel nevím, jak bych Ti mohla pomoci. Asi každá má rada by byla zbytečná, když si depresema neprocházím (nebo si to aspoň myslím, blbou náladu nepočítám)

      Vymazat
  9. ľudia vravia, že človek sa nemení, len jednoducho dospieva a menia sa jeho názory, či pohľad na vec. a myslím, že majú pravdu. niekedy sa jednoducho stane, že spoločná cesta ľudí sa jednoducho rozdelí, ale to je život, jeho súčasť a človek sa s tým musí naučiť žiť :).
    a ako vravíš, všetko zlé je na niečo dobré, takže netreba zúfať ;).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem asi 3 roky zpátky trpěla silnou formou deprese. Abych vůbec mohla žít normální život, byla u mě změna nevyhnutelná. A je mi líp. Ztratila jsem spoustu přátel, kteří ale jen těžili ze situace, využívali mě...moc se mi líbí se mi koncept celého článku. Za mě velký palec nahoru! :)

    http://natalieholz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář! <3